Publicat în octombrie 1, 2020
Lifturi ORONA – Robuste și fiabile

Lifturi Orona – Sunt ele robuste? Dar fiabile?

Află în continuare ce apreciem la lifturile Orona pe care le avem în exploatare.

 Lifturi Orona – proveniență – tradiție – viitor

ORONA este un producător de ascensoare de talie mondială, cu o tradiție de peste 50 de ani în materie de ascensoare. Această companie are sediul în Spania, regiunea San Sebastian și produce anual peste 20.000 de lifturi complete,

Piața sa de desfacere cuprinde Europa, Asia, America de Sud, Africa și nu numai.

Produsele Orona sunt apreciate pe întreg mapamondul datorită robusteții și fiabilității de care dau dovadă în exploatare.

Viitorul sună foarte bine pentru compania Orona, aceasta alocând peste 2% din venituri către cercetare și dezvoltare, într-un centru modern Orona Ideo care aduce laolaltă experți și cercetători pentru a dezvolta noi produse competitive.

Află mai multe despre Orona Ideo chiar AICI

Câte deranjamente are un lift Orona pe an

Studiu de Caz – 2 lifturi Orona – complex MEGA IMAGE – Decathlon Băneasa

Azi vei afla despre cele 2 ascensoare Orona instalate de echipa Kronlift în clădirea ce deservește atât magazinul Mega Image cât și Decathlon din zona Băneasa, București.

Nu am ales întâmplător aceste 2 lifturi, ci datorită gradului mare de uzură la care sunt supuse zilnic, acoperind cu succes nevoile de transport pe verticală a clădirii. 

Situatie:

Tip Lift – Orona

Model – 3G X 16 – tracțiune 2/1 MRLG 1600 kg/21 persoane

An instalare – 2017

Ani functionare – 3

Cabina – Semi- panoramică – Inox Plus – Butoane electromecanice

Afișoare – TFT cu ramă de sticlă neagră

Mod comandă – Colectiv Selectiv Duplex

Cursa – 4000 mm

Număr conectări/oră – 240

Modul incendiu – DA

Evacuare Automată in caz de pană curent – DA

 

Aceste 2 ascensoare sunt abia la începutul vieții lor de exploatare, iar în cei 3 ani au avut un număr mic de deranjamente.

 

Ce înseamnă un deranjament la lift?

Simplu spus – avarie, care fie imobilizează cabina cu persoane înăuntru sau fără persoane.

Un număr normal de deranjamente pe lună nu există, dar ele apar.

Pentru a înțelege mai bine cum sunt programate ascensoarele și de ce se produc dernajamentele e bine de știut că un lift va avea cabina blocată dacă continuarea cursei acesteia ar pune în pericol sănătatea sau integritatea persoanelor din cabină.

Simplu spus – dacă liftul – prin senzorii săi – simte că dacă ar continua cursa există posibilitatea unui pericol – acesta blochează cabina unde se află și intră în modul avarie.

Spre deosebire de lifturile vechi, noile lifturi Orona au o mulțime de senzori care transmit în timp real către microprocesor informații care declanșează sau nu anumite mecanisme.

Cele mai întâlnite sunt la uși – poate ați sesizat când un lift percepe un obstacol în închiderea ușilor, acesta le va redeschide și va aștepta eliberarea căii de rulare a ușilor.

Pentru a puncta exact calitățile unui lift Orona în exploatare vă prezentăm mai jos două extrase de service din programul nostru ERP mykron (R)

Iată în fotografii câte intervenții s-au făcut de echipele noastre de SERVICE la aceste 2 ascensoare Orona, în decursul a 3 ani de exploatare.

Ce model de lift Orona să alegi

Fie că aveți nevoie de un lift de persoane pentru o clădire cu trafic redus, un lift Orona este  alegerea potrivită.

Orona model X 10 acoperă marea majoritate a nevoilor de mobilitate pe verticală pentru clădiri de până la 14 stații, respectiv S+P+12 etaje.

Cu liftul Orona vă veți descurca bine pe toată perioada de viață a acestuia, fiind fiabil, robust și cu costuri mici de întreținere.

Pentru a nu te pierde în detalii, alege să discuți cu un consultant de vânzări din pagina noastră de CONTACT.

 

Concluzii

Dacă ai apucat să te uiți peste fotografiile cu intervențiile la cele 2 lifturi Orona pe care le exploatăm la Băneasa, probabil ai constatat că există mai puțin de 1 (unu) deranjament pe lună per unitate.

E puțin? E mult?

Noi credem că pentru un astfel de volum de trafic, mai puțin de 1 deranjament pe lună la un ascensor e foarte bine dpdv al fiabilității.

Concluzia noastră este că un lift Orona va avea o durată de viață lungă și costuri mici în exploatare, pe lângă liniștea utilizatorilor și confortul oferit.

Puteți contacta un consultant KRONLIFT chiar AICI.

Dacă v-a plăcut articolul îl puteți distribui pe canalele dvs de socializare.

Autor: Silviu Enache

Pin It on Pinterest

Share This