Publicat în ianuarie 13, 2020
Cât costă un lift nou

Cât costă un lift nou în 2021?

2021 vine cu noutăți în materie de lifturi noi, pentru clădirile moderne pe care le construiți.

Citiți în continuare și descoperiți cum se calculează prețul unui lift nou.

Veți afla și ce trebuie să luați în considerare când achiziționați un ascensor în 2021.

Prețul unui lift, așa cum vă este transmis el de furnizorul dumneavoastră include o analiză concretă a mai multor elemente ce compun acest cost.

Voi enumera pentru dumneavoastră cum și ce se ia în considerare atunci când se propune un preț pentru liftul nou.

1 Proiectarea liftului nou

În acest pas ofertantul ia în primul rând solicitarea dumneavoastră și o desface pe bucăți. Face asta pentru a vedea dacă există posibilitatea de a vă oferta un lift nou pentru clădirea în discuție, având în vedere specificațiile acesteia.

Un exemplu poate fi numărul de persoane pe care liftul le va transporta în sarcină maximă versus posibilitatea de a instala un astfel de lift.

Cele mai frecvente lifturi noi sunt cele de 4 persoane.

Concret, dacă dumneavoastră solicitați un Lift nou de 4 persoane pentru un puț în care nu încape fizic un astfel de lift, ofertantul vă va înștiința de acest fapt. Realitatea este puțin diferită, existând anumite soluții pentru lifturi noi care optimizează spațiul de cabină pentru a mări numărul de utilizatori ai liftului nou dar care vă va surprinde ca preț.

Comparativ vă puteți raporta o mașină sport nouă la care doriți sistem de tracțiune integral. Fizic se poate, costurile însă vă vor descuraja. Exact așa se întâmplă și cu prețul unui lift nou.

 

FACTORI DE STRES

Un alt factor de stres financiar este verticalitatea puțului liftului. Dacă sunt abateri de la verticalitate, vor genera costuri suplimentare.

Materialele cu care s-a construit puțul liftului pot iar să genereze costuri suplimentare, un lift nou nu poate fi ancorat de clădire în pereți de bca sau cărămidă.

Autorizarea liftului, chiar dacă este ultimul pas în acest proces vă va pune probleme încă din faza de proiectare.

Legal există, după cum vă povesteam în alt articol, niște spații de siguranță ce trebuie respectate.

Lipsa acestora va determina ofertantul să vă propună o soluție cu o viteză mai mică pentru liftul nou sau costurile vor crește semnificativ.

 

2 Prețul echipamentului – preţ lift nou

Acesta poate varia în funcție de numărul de niveluri al clădirii unde instalați un lift nou. Cu cât mai multe niveluri, cu atât scade prețul per nivel al acestui lift nou.

Finisajele vă pot scoate bani serioși din buzunare, un lift premium putând depăși bugetarea inițială.

Opțiunile suplimentare de siguranță și confort vor scoate bani serioși din contul dumneavoastră dacă veți construi o clădire inteligentă.

Un lift nou panoramic vi se va părea uneori un produs restrictiv ca preț, dar produsele premium au prețuri pe măsură în orice domeniu.

Brandul poate fi și el un element ce implică costuri suplimentare. Dacă nu inițial fiind promovat cu discounturi, atunci cu siguranță în exploatare la prețurile pieselor.

Noi, cu brandul de lifturi noi ORONA  nu avem nicio emoție nici la prețul inițial, nici în exploatare.

3 Transportul

Dacă ați trecut cu bine de proiectarea unui lift nou și toate elementele sunt ideale vă veți gândi la transportul acestuia în locația șantierului dumneavoastră.

Transportul unui lift nou implică livrarea cu un camion tip TIR cu prelată care va sosi fix în locația dumneavoastră.

Pentru zonele urbane există restricții de tonaj, există posibilitatea să nu puteți bloca o stradă pe perioada descărcării ceea ce duce implicit la costuri suplimentare.

Ca exemplu pentru municipiul București, costul de acces în zona centrală se ridică la 450 Euro și implică accesul între orele 19:00 – 08:00. Acest cost va fi adăugat la costul liftului nou.

Descărcarea este o problemă ce trebuie luată în calcul, lipsa unui echipament va face necesară închirierea unuia, ce va genera costuri suplimentare la liftul nou.

4 Montajul

Montajul unui lift nou este de obicei în sarcina vânzătorului de echipamente. De aici se va oferi și garanția. De obicei este un cost fix.

Uneori acesta poate fluctua dacă în procesul de montaj apar elemente noi ce prelungesc montajul sau implică lucrări suplimentare.

Un furnizor de lifturi noi vă va solicita să efectuați niște lucrări antemergărtoare montajului liftului nou.

Iată care sunt de obicei acestea: curățarea și uscarea puțului unde instalați lift nou (sau modernizați), zugrăvirea puțului, instalarea de sistem de iluminat al puțului liftului nou (obligatoriu pentru autorizare), instalarea rețelei de alimentare a liftului nou, singura lucrare electrică ce este permisă prin puțul liftului nou.

Aici intră și executarea gurilor de ventilație ale puțului, podine de lucru după specificațiile furnizorului liftului nou și punerea la dispoziție a unei surse de curent pe perioada montajului.

Dacă nu puteți furniza acestea la montajul unui lift nou e bine să vă așteptați la costuri suplimentare.

5 Autorizarea liftului nou

Autorizarea implică multe aspecte ce trebuie luate înainte de a începe montajul. De la o proiectare corectă, un montaj complet și bine executat și o comunicare excelentă se poate face rapid autorizarea și liftul nou dat în folosință.

Costurile acesteia sunt de obicei în sarcina beneficiarului, acesta solicitând concret instituției acreditate de stat, o inspecție.

Acesta va stabili dacă liftul nou este corect proiectat conform regulilor Europene și naționale, corect și complet instalat, elementele de siguranță sunt funcționale în serie și liftul nou rezistă sarcinii pentru care a fost conceput.

O ultimă chestiune ce impune un cost pentru liftul nou este contractul de mentenanță, obligatoriu pentru punerea în funcțiune a unui lift.

[BUTON CATRE PAGINA DE CONTACT]

 

6 Mentenanța pentru un lift nou

Un ascensor pentru a fi dat în folosință va fi obligatoriu luat în mentenanță de o companie care este acreditată să efectueze astfel de servicii.

Firmele acestea, cum este și Kronlift, trec prin o serie de acreditări pentru a fi autorizate de stat să efectueze servicii de mentenanță de lifturi.

Ce implică acest contract de mentenanță pentru un lift nou?

E simplu – când autorizați un lift nou, compania ce se ocupă de mentenanță vă pune la dispoziție un call center dedicat unde vă va răspunde cineva la telefon 24 de ore pe zi pentru a vă debloca din liftul care a rămas oprit între stații, vă va oferi asistență la deranjamente în intervalul orar 8-18 și va asigura reviziile lunare, anuale, etc.

Este un fapt că firma care v-a instalat liftul nou să fie aceeași care vă face mentenanța, pentru a vă oferi garanția produsului (lift nou).

 

Concluzii

Sperăm că din acest scurt și succint articol ați înțeles cum se compune un preț pentru un lift nou.

În caz că ați citit pe sărite iată o scurtă recapitulare pentru compoziția unui cost pentru un lift nou:

  1. Proiectare – funcție de posibilitatea fizică, verticalitate, legislație.
  2. Preț lift nou – variabil pe înălțime, finisaje, brand
  3. Transportul – locația, strada, descărcare, acces.
  4. Montajul – timpul, lucrări suplimentare, costuri suplimentare
  5. Autorizarea – legislație, PRAM, costuri, timpi.
  6. Mentenanță + Garanție, costuri, piese schimb lift nou etc.

Acest articol sperăm să vă fie util și să înțelegeți ce fel de consultanță oferim partenerilor noștri pentru achiziția unui lift nou pe întreg teritoriul României.

Vă stăm la dispoziție pentru proiectare și ofertare de lifturi noi cu seriozitate și profesionalism în pagina noastră de CONTACT.

Dacă v-a plăcut articolul îl puteți distribui pe canalele dvs de socializare.

Autor: Silviu Enache

Pin It on Pinterest

Share This